Ronaldo nikad konkretniji, Perez nastavlja po svom
Portugalac želi da je najplaćeniji, Real ne popušta, pa je sve izvjesniji njegov odlazak iz kluba u kojem je već godinama najbolji na svijetu

CR želi da ide ako mu se ne udovolji

Ronaldo nikad konkretniji, Perez nastavlja po svom

Edmir Škorić, foto: EPA

Najbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo navodno želi da napusti redove slavnog Real Madrida.

Nedavno smo pisali o tome, ali ta priča se sve više potencija u medijima, Ronaldo je odlučan da napusti Kraljeve jer ima izuzetno loš odnos s predsjednikom kluba Florentinom Perezom.

Ronaldo je želio novi i unosan ugovor, ali od toga nema ništa. Perez ne želi da udovolji CR-ovim zahtjevima, ovaj hoće da bude bolje plaćen od Lea Messija i Neymara, jer smatra da to zaslužuje nakon svega što je uradio i nakon pete osvojene Zlatne lopte.

Stoga, Ronaldo želi da mijenja tim, a nekoliko je mogućih opcija za Portugalca. U Evropi su to PSG i Manchester United. Parižani imaju novac i mogu Ronaldu dati koliko zaželi, United mu je bivši i jako drag klub, tamo je i Mourinho, neki Ronaldovi prijatelji i povrh svega tu je jedan izazov da se sruši Manchester City Pepa Guardiole.

Nikada nisu isključene ni bogate ponude izvan Evrope, mada je teško očekivati da Ronaldo napusti lige petice u narednih nekoliko sezona. Jorge Mendes, agent Ronalda, od Pereza traži da odredi neku realnu cijenu za njegovog klijenta, pošto niko ne želi platiti više od 100 miliona eura za igrača koji ulazi u ozbiljne igračke godine.

Perez, ipak, ne želi da proda Ronalda ni za 100 miliona, smatra da ovaj može puno da uradi na Santiago Bernabeu u naredne dvije sezone koliko još ima ugovora s Realom, koji traje do ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postoji određeno nezadovoljstvo kod Ronalda, mada bi ovaj potez njega i njegovog agenta možda mogao da bude i taktički, čisto da napravi dodatni pritisak na Real, kako bi klub ispunio njegove zahtjeve.

Piše se i o lošem odnosu Ronalda i nekih saigrača, ali znate kako to često biva - kada ekipi ne ide, a Realu zaista ne ide, onda se svašta piše u medijima, prave se skandali, afere, izvlače se stvari iz konteksta, pa sve navode treba uzimati s određenom dozom opreznosti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi