Ronaldo ostao bez municije, Francuzi pokazali zašto su svjetski prvaci

Kvalifikacije za EP

Ronaldo ostao bez municije, Francuzi pokazali zašto su svjetski prvaci

E. Škorić

U petak navečer odigrano je nekoliko zanimljivih mečeva u okviru 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Portugal je u Lisabonu u meču grupe B ugostio Ukrajinu, a ovaj duel na kraju je završen bez pobjednika, ali i bez golova.

Sijevalo je, posebno pred golom Ukrajinaca, no mreže su ostale mirovati, pa su se ekipe morale zadovoljiti sa po jednim bodom. Cristiano Ronaldo je predvodio Portugalce, ali ni on večeras nije bio posebno raspoložen.

Portugal za nekoliko dana igra ponovo kod kuće meč kvalifikacija i to protiv Srbije, dok Ukrajini sljeduje gostovanje Luksemburgu, koji je večeras s 2:1 porazio Litvaniju.

Francuzi su bez većih problema trijumfovali protiv Moldavije na gostovanju s 4:1, a golove su postigli Giroud, Mbappe, Griezmann i Varane. U istoj grupi, grupi H, Turska je slavila s 2:0 u gostima kod Albanije golovima Yilmaza i Calhanoglua.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U toj grupi je odigran i duel Andore i Islanda, koji je na kraju očekivano slavio s 2:0 , pa sada Francuska, Turska i Island imaju po tri boda.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo:
Portugal - Ukrajina 0:0
Luksemburg - Litvanija 2:1
Moldavija - Francuska 1:4
Andora - Island 0:2
Albanija - Turska 0:2

Top Komentari

Ibro
Portugal je vijecno bio drugi u grupi kao da to namjerno rade a u barazu mogu svakog izbaciti
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi