Ronaldo otkrio imena pet igrača od kojih najviše strahuje da bi mu mogli uzeti Zlatnu loptu
Ronaldo je tokom karijere pet puta osvajao Zlatnu loptu, ali mnogi smatraju da ovog decembra neće osvojiti i šesto priznanje.

Na listi nema Messija

Ronaldo otkrio imena pet igrača od kojih najviše strahuje da bi mu mogli uzeti Zlatnu loptu

Petostruki osvajač Zlatne lopte Cristiano Ronaldo otkrio je u razgovoru za France Football ko su mu, po njegovom mišljenju, najveći kandidati da osvoji i šesti put ovo prestižno priznanje.

Početkom decembra bit će poznat dobitnik Zlatne lopte za ovu godinu, a mnogi smatraju da je glavni kandidat za tu nagradu Luka Modrić. Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je sa Realom osvojio Ligu prvaka i sa Hrvatskom je igrao u finalu Mundijala, a poslije toga je osvojio nagradu UEFA-e na najboljeg igrača Evrope i nagradu FIFA-e za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

Dosadašnja iskustva nam kažu da obično osvajač UEFA-ine nagrade za najboljeg igrača svijeta osvoji i Zlatnu loptu, pa mnogi smatraju da bi tako moglo biti i sada. Ipak, Ronaldo vjeruje da bi on trebao biti taj koji će osvojiti priznanje i otkriva ko su mu najveći rivali.

"Rekao sam to dosta puta do sada, nije mi opsesija da osvojim Zlatnu loptu šesti put. Ja već duboko u sebi znam da sam jedan od najboljih igrača u historiji. Naravno, volio bih osvojiti šesto priznanje, slagao bih kada bih rekao da nije tako. Radio sam naporno za to. Isto kao što radim na tome da postižem golove i pobjeđujem u utakmicama, ali to mi nije tolika opsesija kao golovi i pobjede. Ipak, mislim da zaslužujem i šesto priznanje", rekao je Ronaldo pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da će mi rivali biti slični kao i do sada, ali ne znam hoće li ovog puta biti Messija na podijumu. Dakle, recimo da su to Salah, Modrić, Griezmann, Varane i Mbappe. Ipak, sačekat ću da vidim hoće li svi ovi igrači biti u vrhu i za deset godina, kao što smo bili Messi i ja i kao što još uvijek jesmo", rekao je Ronaldo.

Top Komentari

GGMU
Sasvim korektno receno
27 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti