Ronaldo otkrio koji igrači mogu do Zlatne lopte
Foto: EPA

Mijenjaju Ronalda i Messija?

Ronaldo otkrio koji igrači mogu do Zlatne lopte

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo po drugi put uzastopno osvojio je nagradu za najboljeg igrača Evrope.

Nakon sjajne sezone sa Real Madridom u kojoj je osvojio Ligu prvaka i špansku La Ligu portugalski fudbaler je zasluženo proglašen za najboljeg igrača Evrope. Ronaldo se borio protiv Lionela Messija i Gianluigija Buffona, no na kraju je ubjedljivo stigao do nove nagrade.

Ronaldo je prvi favorit i za osvajanje Zlatne lopte čime bi se izjednačio s Messijem koji je na prvom mjestu sa pet osvojenih nagrada za najboljeg igrača svijeta. Ovaj dvojac već deset godina dominira, ali je jasno da će veoma brzo doći vrijeme nekih novih "klinaca".

Upravo o tome je Ronaldo govorio nakon ceremonije za najboljeg igrača Evrope, te je odlučio otkriti za koje igrače vjeruje da će jednog dana osvojiti Zlatnu loptu. Ronaldo je rekao da mnogo igrača ima potencijal za to, no nabrojao ih je šestoricu za koje vjeruje da će jednog dana biti najbolji na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je veoma dobro pitanje. Ima zaista odličnog potencijala, a to su Asensio, Mbappe, Neymar, Dembele, Hazard, Rashford i još neki. Naredna generacija ima jako mnogo sjajnih igrača", rekao je Ronaldo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi