Da li bi Messi i CR po ovakvom užasnom terenu bili tako dobri kao "pravi" Ronaldo?

Jedan od najboljih ikad

Da li bi Messi i CR po ovakvom užasnom terenu bili tako dobri kao "pravi" Ronaldo?

E. Čaušević

Nekadašnji brazilski fudbaler Ronaldo za mnoge je jedan od najboljih igrača svih vremena iako je u svojoj karijeri imao ogromnih problema s povredama.

Ronaldo je oduševljavao fudbalske ljubitelje svojim potezima i golovima i sigurno je da bi u karijeri ostvario još mnogo više da ga nisu zadesile tri teške povrede koljena zbog čega je na koncu i završio karijeru.

Danas mnogi polemišu oko toga da li je bolji Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, ali svi oni koji su imali priliku da gledaju na sceni Brazilca s pravom kažu da i on pripada tom društvu najboljih igrača svih vremena.

UEFA je danas objavila odličan video iz 1998. godine kada je Ronaldo nastupao u dresu Intera. Tada je milanski klub igrao polufinale tadašnjeg Kupa UEFA kojeg je na kraju i osvojio, a protivnik u polufinalu bio im je Spartak iz Moskve.

Upravo je video meča iz Moskve u centru pažnje jer pokazuje kakav fudbaler je bio Ronaldo. Danas je skoro nemoguće da vrhunski igrač poput njega igra na tako očajnom terenu, ali to Brazilcu nije smetalo jer je odigrao fantastičnu utakmicu.

Navijači Spartaka su bili zaprepašteni igrom Ronalda koji je svom timu donio pobjedu sa dva gola (1:2), a najbolji njegovi momenti s ove utakmice zaista bude neku nostalgiju.

Oglasi

🇧🇷 Ronaldo vs Spartak Moskva, 1998 UEFA Cup semi-final 🔥 #UEL #OTD

Posted by UEFA Europa League on Wednesday, April 14, 2021

Ronaldo poslao izvinjenje svim majkama širom svijeta: "Žao mi je..."

Pred polufinalnu utakmicu protiv Turske Ronaldo je obrijao veći dio glave, a kosu je ostavio samo naprijed. No, otkrio je da je to uradio zbog toga jer su svi pričali o tome da je povrijeđen i da neće igrati.

"Ošišao sam se i pitao saigrače šta kažu, a oni su poručili da je užasno i da se ošišam skroz. Ipak, novinari su vidjeli tu frizuru i odjednom počeli pričati samo o tome, a ne o povredi", rekao je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ova frizura postala je kultna i danas mnogi se iz šale šišaju na ovaj način, a zbog toga se Ronaldo izvinio svim majkama širom svijeta.

"Izvinjavam se svim majkama širom svijeta jer su se njihova djeca šišala na ovaj način i što su ih morali takve gledati", u šali je dodao legendarni brazilski fudbaler.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Ma serete, onda su igraci iz PLBiH najbolji na svijetu ako se gledaju tereni
5 0
bistrik87
Kakva je ovo Masina bila od igraca
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije