Prije 21 godinu plakao je cijeli fudbalski svijet zbog povrede koja je sve promijenila

Ronaldo od tada više nije bio isti

Prije 21 godinu plakao je cijeli fudbalski svijet zbog povrede koja je sve promijenila

E. Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo za mnoge je jedan od najboljih fudbalera koji se pojavio u historiji fudbala, a ono što je on radio na terenu se i danas prepričava.

Ronaldo je još kao tinejdžer stigao u Evropu kada je potpisao za PSV, a potom je stigao u Barcelonu gdje je odigrao nestvarnu sezonu. Međutim, nakon samo godinu dana napušta katalonski klub i prelazi u Inter.

Brazilac je u Interu nastavio s nevjerovatnim igrama i pokazao je zbog čega je u tom trenutku bio daleko najbolji fudbaler svijeta.

Međutim, sve to prekinuto je 12. aprila 2000. godine na meču Intera i Lazija u Kupu Italije. Ronaldo se tada vratio na teren nakon pet mjeseci pauze jer je pokidao ligamente koljena i činilo se da je ponov spreman da igra.

No, na terenu je proveo svega šest mjeseci i prilikom jednog driblinga jer vrisnuo i bacio se na teren i uhvatio za koljeno. Tada se Olimpico utišao jer su svi vidjeli da je Ronaldo ozbiljno povrijeđen.

U pitanju je ponovo bilo koljeno, a ostlai igrači Intera uhvatili su se za glavu jeru su shvatili da je riječ o novoj ozbiljnoj povredi. Ronaldo se tada uspio nekako oporaviti i zaigrati na Mundijalu 2002. godine gdje je vodio Brazil do trona svijeta, ali mnogi kažu da nakon druge povrede koljena jednostavno više nije bio isti.

Oglasi

Mnogi njegovi bivši saigrači kažu da bi Ronaldo srušio sve moguće rekorde da nije bilo tih povreda koljena, te da jednostavno nakon te utakmice protiv Lazija on više nije bio isti jer nije mogao igrati 100% i uvijek se pribojavao duela i nove povrede.

Ronaldo je nakon odličnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji gdje je s Brazilom postao prvak svijeta odlučio da napusti Inter i nakon pet godina vrati se u Španiju.

No, izazvao je veliko nezadovoljstvo navijača Barcelone jer je odlučio da karijeru nastavi u dresu najvećeg rivala - Real Madrida. Inter je od njegove prodaje zaradio čak 45 miliona eura i to najviše zahvaljujući blistavim igrama na Mundijalu.

Ronaldo je u Real Madridu igrao pet godine, a onda je potpisao za Milan. No, nakon svega nekoliko mjeseci ponovo je zadobio tešku povredu koljena i svi su tada bili svjesni da je ovo njegov kraj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Legendarni napadač se nakon pola godine pauze i odlaska iz Milana vratio u Brazil i potpisao za za Corinthians. Imao je neke blistave trenutke u ovom klubu, ali tada su počeli i problemi s viškom kilograma.

Ronaldo je 13. februara 2011. godine donio najtežu odluku u karijeri i objavio je da ide u penziju. Naravno, to je uradio u suzama jer se morao oprostiti od onoga što najviše voli da radi, a to je igranje fudbala.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Celtic
I ovako je imao strašnu karijeru i mnogo toga osvojio ali šta bi bilo da nije bilo povreda, bio bi najbolji svih vremena sigurno.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti