Ronaldo prelomio: Spreman spektakularan transfer!
Nakon 15 godina CR ipak dolazi u klub koji mu nije bio suđen (Foto: EPA)

Cristiano blizu Juventusa

Ronaldo prelomio: Spreman spektakularan transfer!

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo ovog ljeta vjerovatno napušta madridski Real.

Nakon devet godina u dresu Kraljeva najbolji fudbaler svijeta je, čini se, odlučio da krene dalje i jako je blizu odlaska iz Madrida.

Njegov novi tim mogao bi biti torinski Juventus. Portugalac je, prema informacijama koje stižu iz Španije i Italije, pristao na transfer u redove Stare dame i sada se čeka konačni dogovor.

Za sada problem predstavlja Ronaldova plata. CR želi 30 miliona eura po sezoni, a zbog poreza u Italiji, Cristiano bi Staru damu koštao oko 60 miliona eura.

Međutim, rukovodstvo Bianconera na sve načine pokušava da završi transfer. Dvije strane su itekako zainteresovane, a Real bi u ovom poslu mogao inkasirati cifru od oko 100 milliona eura.

Tako bi Ronaldo konačno mogao obući dres Juventusa. Portugalac je još 2003. godine imao dogovor sa italijanskim velikanom, ali je timu iz Torina u posljednji čas posao pokvario legendarni Sir Alex Ferguson i CR je završio u Manchester Unitedu.

U proteklih devet godina Ronaldo je sa Realom osvojio sve. Porušio je apsolutno sve rekorde i u 438 odigranih mečeva za Kraljeve postigao je nevjerovatnih 450 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
33 godine ima i 100 moliona za njega. On moze igrati ali ne kao kad je imao 28 ili 30
8 5
madr1dist4
Real bi najviše profitirao odlaskom Ronalda. Oni su ga maksimalno iscrpili. Sav njegov nogometni i finansijski potencijal.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije