Ronaldo Englezima izdiktirao 11 najboljih u historiji Premier lige: "O čemu ti, čovječe?"

Svi iz tri kluba

Ronaldo Englezima izdiktirao 11 najboljih u historiji Premier lige: "O čemu ti, čovječe?"

E. Škorić
Teme:

Fudbalski fanovi uživaju u raznim izborima najboljih ili najgorih fudbalera, a posebno kada to čine neki veliki majstori ovog sporta poput Brazilca Ronalda, kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih svih vremena.

47-godišnji Ronaldo igrao je za neke najveće evropske timove poput Real Madrida, Barcelone, Intera i Milana, ali zbog povreda koljena nije dugo trajao. No, ono što je igrao, mnogi kažu - nije mu bilo ravnog.

Bivša zvijezda sada često gostuje u raznim podcastima, a u jednom takvom je prije nekoliko dana dobio priliku da izabere najboljih 11 u historiji engleske Premier lige, jasno po svom ukusu.

S obzirom na sastav, mnogi su odmah zaključili: "Pa on je navijač Manchster Uniteda!", pošto je odabrao navjiše igrača koji su nastupali za Crvene đavole.

Na gol je stavio bivšeg golmana Uniteda Petera Schmeichela, na edsnom beku Garryja Nevillea, a u timu su još dvije legende Uniteda, David Beckham i Ryan Giggs, koje je smjestio na krilne pozicije, dok je u napad smjestio Cristiana Ronalda, koji je u dva mandata nastupao za United.

Oglasi

Ostale fudbalske legende koje su činile postavu bili su Arsenalov Sol Campbell , Patrick Viera i Thierry Henry. Iz Chelseaja je odabrao Johna Terryja, Ashleyja Colea i Franka Lamaprda. Tako je kompletan tim sastavio sa igračima iz tri ekipe, a koje nisu osvojile ligaški naslov još od 2017. godine.

Ronaldo sastavio najboljih 11 Premier lige

Navijači nisu bili sretni zbog izbora pobjednika Svjetskog prvenstva nakon što je odbio bilo kojeg igrača Liverpoola ili Manchester Cityja uvrsititi u ovaj sastav.

"Nema Gerrarda, a Beckhama je stavio, nevjerovatno", poručio je jedan od navijača. "O čemu ti, čovječe?", napisao je drugi koji smatra da je Brazilac dosta toga pogrešnog napravio u izboru 11 najboljih u historiji Premier lige.

Među značajnim odsutnim igračima bili su najbolji strijelac svih vremena Alan Shearer, velikani Manchester Uniteda Wayne Rooney, Paul Scholes i Roy Keane, Sergio Aguero i Yaya Toure iz Man Cityja među mnogim drugima.

Ronaldo je također nedavno birao i najboljih 11 u historiji fudbala uključujući sve lige. Stavio je na gol Buffona, u odbranu Roberta Carlosa, Cananvara, Maldinija i Cafua, u vezni red Maradonum Zidanea i Pelea, a naprijed sebe, Cristiana Ronalda i Messija.

Ipak, neki su fanovi ismijavali Ronaldov dim, a jedan korisnik društvenih medija rekao je: "R9 blizu gubitka svog kredibiliteta." Drugi je dodao: "Sadašnji Arsenal bi pobijedio tu ekipu 5:0, osim ako Messija ne zamijenite Ronaldinhom."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ekipa dobro izgleda dna papiru, ali bi bila uništena. Nema ravnoteže";"Nema Ronaldinho, sastav nije dobar", još su neki od komentara.

Ipak, mora se naglasiti da su ukusi često različiti, a jasno je da će svaki izbor uvijek dobiti i pozitivne i negativne reakcije i da će biti uvijek onih koji će reći da fali ovaj ili onaj fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti