Ronaldo proradio, Juventus se namučio protiv Sassuoloa

Italijanska Seria A

Ronaldo proradio, Juventus se namučio protiv Sassuoloa

Fudbaleri Juventusa porazili su danas sa 2:1 ekipu Sassuoloa i na taj način zadržali stopostotan učinak na početku Serije A. 

Bila je ovo utakmica 4. kola, a Juve je upisao i četvrti trijumf. Stara dama se mučila u prvom poluvremenu, ali je na početku drugog uspjela da povede, a strijelac gola prvijenca bio je Cristiano Ronaldo.

Jedan od fudbalera gostujuće ekipe je pokušao da vrati loptu glavom svom golmanu, ali je bio nespretan pa je pogodio stativu nakon čega se lopta odbila te je došla do Ronalda koji je postigao jedan od lakših golova u karijeri. Samo 15 minuta kasnije, u 65. minuti, Portugalac je izašao sam pred gostujućeg golmana i rutinski ga matirao za 2:0.

Do kraja susreta gosti su uspjeli da postignu pogodak preko Babacara u sudijskoj nadoknadi, te su kasnije čak imali i jednu lijepu šansu da dođu do boda, ali je ostalo 2:1. Juve je još uvijek lider na tabeli sa maksimalnh 12 bodova, dok Sassuolo ostaje na sedam. 

U ostalim susretima koji su počeli u istom terminu Genoa je pobijedila Bolognu sa 10, a Udinese i Torino su podijelili bodove odigravši 1:1.

U večerašnjim utakmica sastaju se Empoli i Lazio, odnosno Cagliari i Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
koliko se isfulo trebo je zabit 4 gola
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi