Ronaldo je možda najveći, ali druga legenda ga je ponižavala: "Ku*in sin, čistio sam mu kopačke"

Iznenađujuće priznanje

Ronaldo je možda najveći, ali druga legenda ga je ponižavala: "Ku*in sin, čistio sam mu kopačke"

Admin Čaušević

Da nije bilo silnih zdravstvenih problema ko zna gdje bi bio kraj Ronaldu Nazariu da Limu. 

Ronaldo je trajao na vrhunskoj sceni trajao kraće od deset godina, ali i to mu je bilo dovoljno da ostavi dubok trag pa ga mnogi s pravom smatraju najboljim fudbalerom u historiji.

Legendarni Brazilac je svoje prvo Svjetsko prvenstvo igrao 1994. godine kao 18-godišnjak. Tada su mu saigrači u fazi napada bili Romario i Bebeto koji su imali prednost u stratnoj postavi.

Prisjetio se Ronaldo kako ga je u to vrijeme na neki način Romario ponižavao jer ga je najterao da mu čisti kopačke.

"Njih dvojica su bili inspiracija za mene, ali je Romario bio ku*in sin jer je mlađe igrače tjerao da mu čistimo kopačke ili donosimo kafu."

Nakon toga, 1997. godine stvari su promijenile, Ronaldo je postao puno ozbiljnija konkurencija pa mu je Romario jedne prilike napravio i smicalicu nadolazećoj svjetskoj zvijezdi.

Remembering when Brazil had the best attack in football history

"Uoči jednog trenina pred meč Copa Americe Romario mi je prišao i rekao da se pripremim da idemo u izalzak. 'Već sam pripremio merdevine da pređemo hotelski zid, a ispred će nas čekati taxi', kazao mi je."

"U hotel smo se vratili u pet ujutro i sljedećeg dana sam bio preumoran na treningu. Shvatio sam da je to Romario uradio namjerno kako bi zauzeo moje mjesto u prvih 11", ispričao je Ronaldo.

Ronaldo i Romario su tada činili famozni Ro-Ro tandem i zajedno su osvojili Copa Americu. Ronaldo je nakon toga sjajno igrao na Mundijalima 1998. i 2002. godine, a interesantno da Romario uopšte nije dobio pozive.

Top Komentari

Ako je istina, Romario je bio pak-shu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi