Ronaldo spasio Juventus u Rimu i kaznio veliki promašaj Edina Džeke
Foto - EPA

Remi Rome i Juventusa

Ronaldo spasio Juventus u Rimu i kaznio veliki promašaj Edina Džeke

Midhat Šljivak

Roma i Juventus remizirali su (2:2) u susretu 2. kola italijanske Serije A.

U zaista sjajnoj utakmici na kraju zadovoljniji može biti Juventus koji je uspio da izvuče jedan bod iako su pola sata igrali sa igračem manje.

Roma je prva stigla do vodstva u ovom susretu. Igrala se 31. minuta kada Rabiot igra rukom u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Veretout pogađa za 1:0.

Nije dugo trajala radosst Rome. U 44. minuti je Pellegrini igrao rukom, ponovo je dosuđen penal, a Ronaldo zabija za 1:1.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Roma je povela. Sijevnula je sjajna kontra koju je poveo Džeko, a završio ju je Veretout za prednost od 2:1.

U nastavku je Edin Džeko imao dvije sjajne šanse da poveća prednost Rome. Nažalost, nije ih iskoristio, a jedna je bila istinski zicer.

Kazna za promašaj je stigla u 69. minuti kada nebeskim skokom Cristiano Ronaldo donosi Staroj dami poravnanje rezultata na 2:2. Juve je u 62. minuti ostao sa igračem manje jer je isključen Rabiot.

Nije Roma na kraju uspjela da iskoristi tu prednost i do kraja je ostalo 2:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 2. kolo:

Roma - Juventus 2:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

OR7
Edin je odigrao dobru utakmicu,vodio je bitku sa Kelinijem ,Bonućijem pa i sa sudijom,a što se tiće promašaja ,jbg pogodio je stativu,šta će i on bi volio da ga je zabio sigurno više nego mi svi zajedno....
13 1
doledolovski
Najbolji napadac na Balkanu u zadnjih 15 godina
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi