Izraz Ronaldovog lica govori apsolutno sve

Zabrinuti Brazilci

Izraz Ronaldovog lica govori apsolutno sve

E. Škorić

Možda su u Brazilu imali drugačiji plan, ali Hrvatska je za sada sjajna i uspjela je odvesti meč u produžetke.

Favorizovani Brazilac ne uspijeva zabiti gol u 90 minuta duela četvrtfinala protiv Hrvatske, pa ćemo gledati produžetke, a možda i penale, što bi itekako godilo našim susjedima.

Iako Hrvatska nije ništa značajno uradila pred golom Alissona, dobro se nosila sa moćnim brazilskim napadom, prije svega zahvaljujući Dominiku Livakoviću, koji je imao nekoliko vrhunskih odbrana u drugih 45 minuta.

Na krilima Livakovića Hrvatska je ostala neporažena i pokušat će sačuvati mrežu i u dodatnih pola sata, a onda na penale srušiti peterostrukog svjetskog prvaka.

Hrvatskoj penali idu dosta dobro, pokazali su to u Rusiji kada su došli do finala Svjetskog prvenstva, a i na ovom turniru, u osmini finala, gdje su izbacili Japance uz čak tri odbrane Livakovića.

Neke brazilske legende su jako zabrinute, naročito Ronaldo, kojeg su kamere ulovile jako zabrinutog lica u 86. minuti.

Oglasi

Svjestan je jedan od najboljih napadača svih vremena da je stvar postala komplikovana i da bi vrlo lako Brazilci mogli da ostanu bez polufinala iako su prije same utakmice uveliko vjerovali u to.

Podsjećamo još da će pobjednik ovog duela čekati u polufinalu boljeg iz večerašnjeg okršaja Argentina - Nizozemska.

Sastavi za današnju utakmicu:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska: Livaković; Lovren, Gvardiol, Sosa, Juranović; Brozović, Modrić, Kovačić; Perišić, Pašalić, Kramarić.

Brazil: Alisson; Marquinhos, Silva, Danilo, Militao; Casemiro, Neymar, Paqueta; Vinicius, Raphinha, Richarlison.

Top Komentari

user1669598125
Tako je Neymarčino kralju,idemoooo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi