Ronaldo: Večera sa Messijem? Zašto ne...

Portugalac govorio o svom "vječitom rivalu"

Ronaldo: Večera sa Messijem? Zašto ne...

Cristiano Ronaldo je u svom posljednjem intervjuu istakao ono što su mnogi već odavno zaključili - dugogodišnje rivalstvo sa Lionelom Messijem ga je natjeralo da bude bolji igrač.

Juventusov superstar je govorio za portugalski TV kanal TVI, a najviše pažnje su privukle njegove izjave o Lionelu Messiju, argentinskom asu s kojim ga mediji, navijači i ljubitelji fudbala gotovo kroz čitavu karijeru porede. Posebno je njihovo "nadmetanje" bilo izraženo dok je Portugalac nosio dres Real Madrida.

"Zaista se divim karijeri koju je imao do sada, a on je sam već rekao da je imao problema kada sam napustio špansku ligu jer je to bilo rivalstvo koje je cijenio", istakao je Ronaldo, pa nastavio:

"To je pozitivno rivalstvo koje postoji u fudbalu, ali nije iznimka. Michael Jordan je imao rivale u košarci, Ayrton Senna i Alain Prost su bili veliki rivali u Formuli 1... Jedina zajednička tačka svim velikim rivalstvima u sportu jeste da su ona zdrava".

"Nema nikakave sumnje da me on napravio boljim igračem, kao što sam i ja to učinio njemu", zaključio je Ronaldo priču o rivalstvu sa Messijem.

Portugalac je istakao i da su se profesionalno on i Messi uvijek dobro slagali, ali da privatno nikada nisu bili bliski. Ipak, u budućnosti se možda i to promijeni.

"Nikada nismo zajedno večerali, ali možda to uradimo u budućnosti, zašto da ne? Ne bih imao nikakvih problema s tim. On je Argentinac, baš kao moja žena", poručio je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je potom govorio i o mladom Joau Felixu, za kojeg mnogi vjeruju da će biti sljedeća velika portugalska zvijezda.

"Vjerujem u njega. On je briljantan igrač koji ima puno potencijala, iako još ima dijelova igre koje mora popraviti. I Joao i Bernardo Silva su sjajni, i ako je Bernardo nešto stariji. Ne sumnjam da će obojica biti uspješni... Joao je otišao u špansku ligu, to je puno teža liga i igra protiv drugačijih igrača. Mora biti mentalno spreman da bi se mogao nositi sa kritikama koje će eventualno dobiti", rekao je Cristiano Ronaldo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi