Ronaldo: Želim sedmero djece i sedam Zlatnih lopti
Foto: Cristiano Ronaldo (Portugal) (EPA)

Portugalac ne želi stati

Ronaldo: Želim sedmero djece i sedam Zlatnih lopti

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo namjerava imati sedmero djece, ali i sedam Zlatnih lopti do kraja karijere.

Zvijezda Real Madrida prije nekoliko dana dobila je treće i četvrto dijete, a očekuje se da će za mjesec dana osvojiti i petu Zlatnu loptu jer je veliki favorit da ovu nagradu osvoji i za 2017. godinu.

Ali, Ronaldo još uvijek trpi kritike zbog slabe forme u španskoj La Ligi i nepostizanje gola na sedam vezanih mečeva je daleko od forme na koju smo navikli od njega. 

On poručuje da nije sve u postizanju golova i da u posljednje vrijeme više radi za ekipu, a manje za vlastitu statistiku.

"Sretan sam i osjećam se dobro, moram ostati i miran i nastaviti raditi, jer očigledno da mogu bolje", započeo je Ronaldo u razgovoru za francuski L'Equipe. "Vi gledate u mene kao u gol mašinu, kao momka koji uvijek mora postizati golove. Ako to nije slučaj, nikoga nije briga da li igram dobro ili ne. Meni se samo sudi po broju postignutih golova što nekada nije najvažnija stvar na utakmici. Prihvatam kritike, ali nisam saglasan s njima. Zato izbjegavam čitati šta pišu i kažu o meni. Nemam drugog izbora nego da to prihvatim, ne mogu kontrolisati svijet". 

S druge strane, Ronaldo je trenutno prvi strijelac Lige prvaka jer nakon četiri meča ima šest postignutih golova. Ipak, Realu ne ide tako dobro jer se trenutno nalazi na drugom mjestu, iza Tottenhama, a ako tu i završe, postoji mogućnost da će se već u osmini finala susresti sa ekipom kao što je PSG. Ronaldo se ne boji tog izazova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne bojim se PSG-a. Mi branimo titulu koju smo osvojili dva puta zaredom, morate to respektovati. Preferiramo da završimo prvi u grupi, ali najvažnija stvar prije svega je da se kvalifikucijemo", rekao je Ronaldo pa se osvrnuo i na stvari van terena:

"Želim sedmero djece i isti broj Zlatnih lopti. To ne znači da ću se i tu zaustaviti. Sve dok igram želim osvojiti sve što je moguće. Moj trenutni san je peta Zlatna lopta, a naredne godine bit će sljedeća", rekao je Ronaldo za kraj. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi