Ronaldov ultimatim Realu
Foto: EPA

Traži veću platu

Ronaldov ultimatim Realu

Midhat Šljivak

Najveća zvijezda madridskog Real Cristiano Ronaldo navodno je postavio ultimatum rukovodstvu kluba vezan za novi ugovor.

Najbolji igrač svijeta ima ugovor sa Kraljevima do ljeta 2021. godine, a Real mu je u nekoliko navrata nudio produžetak saradnje za još jednu sezonu uz dodatno povećanje plate.

Međutim, Ronaldo je postavio ultimatum rukovodstvu kluba. Dairo Gol tvrdi da Portugalac želi mnogo veći platu od trenutnih nešto više od 400 hiljada eura sedmično ili od potpisa novog ugovora neće biti ništa.

Navodno, on traži povećanje sedmičnog ugovora na blizu 600 hiljada eura, što za sada Real ne može da prihvati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Traženo povećanje plate Ronaldo ne prati igrama na terenu i u sezonu je ušao jako loše, što i klupsko rukovodstvo odbija od prihvatanja poprilično velikih zahtjeva koje najbolji fudbaler svijeta trenutno ima.

U posljednje vrijeme se često spominje i mogućnost Ronaldovog odlaska iz kluba i prije isteka  aktuelnog ugovora, a naredna destinacija bi mogla biti američka MLS liga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi