Zidane kratko i jasno: Nisam najbolji trener svijeta
Foto: EPA

Usprkos FIFA nagradi

Zidane kratko i jasno: Nisam najbolji trener svijeta

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane dobio je od Svjetske fudbalske federacije (FIFA) nagradu za najboljeg trenera 2017. godine.

Legenda francuskog fudbala i kao trener bilježi zaista fantastične rezultate i sa Realom je već osvojio apsolutno sve moguće trofeje.

Međutim, iako je dobio nagradu za najboljeg, 45-godišnji Zidane tvrdi da on nije najbolji trener svijeta.

"Prihvatio sam nagradu kao priznanje za posao kojeg smo napravili prošle sezone. Osvojili smo mnogo trofeja kao tim i smatram da sam nagradu za sva dostignuća zaslužio i sa zadovoljstvom je prihvatam. Ipak, ako me pitate jesam li najbolji trener svijeta, odgovor će biti "ne", jer postoji mnogo trenera koji su bolji od mene", rekao je Zidane, te je nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako za 10 godina i dalje budem osvajao trofeje onda možemo pričati o tome, ali trenutno nisam najbolji na svijetu. Ne volim previše pričati o takvim stvarima, ali ono što volim je težak i naporan rad u kome uživam", poručio je trener Reala.

Zidane je na ovu poziciju došao u januaru 2016. godine. Zamijenio je na klupi Rafaela Beniteza i već je osvojio sedam trofeja sa Kraljevima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti