Ronaldu bolje da ne čita Twitter: Najbolji dokaz loše forme
Foto: EPA

Nevjerovatna statistika Ronalda i Messija

Ronaldu bolje da ne čita Twitter: Najbolji dokaz loše forme

Endin Čaušević

Najbolji fudbaleri svijeta u ovoj godini po izbori FIFA-e, Cristiano Ronaldo, nije baš na najbolji način ušao u novu sezonu s Real Madridom.

Ronaldo iza sebe ima sjajnu sezonu s Kraljevima s kojima je odbranio trofej Lige prvaka, te je postao prvak Španije. Međutim, portugalski igrač igra očajno u novoj sezoni, posebno u La Ligi. Naime, nakon 11 odigranih kola Ronaldo na svom kontu ima samo jedan postignut gol što je zaista nevjerovatno.

Naravno, ovo se najviše sviđa pristalicama Lionela Messija koji s druge strane rešeta mreže protivnika. U kako lošoj formi se nalazi Ronaldo najbolje govori statistika da Messi može promašiti narednih 507 šuteva i svejedno bi imao procenat efikasnosti kao što trenutno ima Ronaldo (2,08%).

Mnogi smatraju da je Ronaldo glanvi favorit za osvajanje Zlatne lopte u januaru naredne godine. Međutim, ako se nastavi ova loša forma Portugalca ne bi bilo iznenađenje da ipak ostane bez ove prestižne nagrade koju toliko želi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti