Ronaldu je Bayern omiljena mušterija

Bavarci u strahu

Ronaldu je Bayern omiljena mušterija

Edmir Škorić

Voljom žrijeba odlučeno je da u polufinalu Lige prvaka igraju Real Madrid i Bayern.

Ovakve utakmice nazivaju se uglavnom finalima prije finala, a s obzirom na to o kakvim se timovima radi i s kakvim igračima, to je uistinu tako. S jedne strane Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sergio Ramos, Luka Modrić..., a s druge Robert Lewandowski, Arjen Robben, Thomas Muller, Franck Ribery i mnogi drugi.

I mnogi će reći kako će pobjednik ovog polufinalnog duela na kraju biti prvak Evrope, a Realu se i dalje daju najbolje šanse bez obzira na loše izdanje u srijedu navečer protiv Juventusa i generalno lošu formu u La Ligi ove sezone.

I dok ima Ronalda, Real može da se svrsta u favorite bez obzira na takmičenja i na protivnike. Upravo će Ronaldo i biti glavna uzdanica Kraljeva u polufinalu, a Bayern je tim protiv kojeg portugalski majstor obožava da igra.

Do sada je Ronaldo odigrao šest mečeva protiv njemačkog prvaka, a ostvario je pet pobjeda i postigao je devet pogodaka.

Prošle sezone Real je u četvrtfinalu pobijedio Bayern u obje utakmice, kasnije je bio prvak Evrope pobijedivši Juve u finalu sa 4:1. U tim mečevima Ronaldo je zabio četiri gola. Prvo je psotigao dva u Minhenu u 2:1 pobjedi Kraljeva, a onda je zabio tri u revanšu u Madridu, od čega dva za prolaz u produžetku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ronaldo će biti strah i trepet za Bavarce i ovaj put, a u kakvoj formi igra, Nijemci trebaju da budu zabrinuti, mada će i Bavarci imati svoje adute.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Yozef
Jebo vas Penaldo i takvi naslovi. Bajern se boji Uefe i sudija, imajj lose iskustvo
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi