Rondić sa Koševa u Slaviju Prag

Rondić sa Koševa u Slaviju Prag

S. Mlaćo

Sada već bivši junior FK Sarajevo Imad Rondić dogovorio je saradnju sa češkom Slavijom iz Praga. Naime, Rondić je u proteklom periodu boravio u Akademiji Slavije, te na kraju dobio sve pohvale trenera ovog kluba.

Pohvale je najprije uputio Jirži Plišek, nekadašnji trener Sarajeva i Željezničara, koji je šef Akademije Slavije.

Rondić je potpisao trogodišnji ugovor, te u Slaviji mnogo očekuje od njega u narednom periodu. Ovaj 18-godišnjak upisao je sedam nastupa za Mladost Doboj Kakanj, te tri u Premijer ligi. Nosio je i dres Olimpika, a za juniorsku reprezentaciju BiH ubilježio je četiri nastupa uz jedan pogodak i to protiv Makedonije (3:0).

Proteklu polusezonu je okončao kao najbolji strijelac lige sa 13 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi