Rooney na meti Kineza, spremna astronomska ponuda!?

Zvuči nerealno, ali...

Rooney na meti Kineza, spremna astronomska ponuda!?

Jedan od najplaćenijih svjetskih fudbalera Wayne Rooney mogao bi se dodatno obogatiti narednog ljeta.

Iako zvuči nerealno, za usluge prve zvijezde i kapitena Manchester Uniteda i engleske reprezentacije interesuje se kineski Guangzhou, kojeg trenira Sven-Goran Eriksson, sa kojim je Rooney već surađivao.

Prema pisanju engleskih medija, Rooneyju će biti ponuđeno nevjerovatnih 75 miliona funti! Engleski reprezentativac bi sedmično mogao zarađivati čak 480 hiljada funti, a kada se svemu tome dodaju brojni bonusi, dobije se još veća cifra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney bi Manchester mogao napustiti nakon završetka Evropskog prvenstva u Francuskoj, a nije isključen ni njegov odlazak u MLS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti