Rooneyjev brat na probi u MLS-u

Rooneyjev brat na probi u MLS-u

Edmir Škorić

Brat zvijezde Manchester Uniteda Waynea Rooneyja, 20-godišnji John, nalazi se na probi u SAD-u, gdje se pokušava izboriti pred skautima klubova iz MLS lige.

Tako će Rooney mlađi u subotu biti u sastavu strane momčadi koja će igrati jednu od utakmica na MLS Combineu. Osim Johna, u toj momčadi nastupit će i Brazilci, Urugvajci, Ekvadorci, Meksikanci, Brazilci, Australci, Novozelanđani i Argentinci.

John je prve nogometne korake napravio u Evertonu, ali trenutno je član engleskog četvrtoligaša Macclesfield Towna, daleko od razine svog brata koji nastupa u Manchester Unitedu i engleskoj reprezentaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.