Haos u Argentini pred derbi: Čula se zastrašujuća eksplozija, a onda su svi vidjeli rupu na terenu

Sudija morao odgoditi početak utakmice

Haos u Argentini pred derbi: Čula se zastrašujuća eksplozija, a onda su svi vidjeli rupu na terenu

E. Čaušević

Veliki derbi između Rosario Centrala i Newell's Old Boysa odigran je sinoć, a i ovaj put nije moglo bez skandala.

Gradski derbi je odigran na stadionu Gigande de Arroyito, a na kraju su gosti slavili sa 1:0. Newell's je do pobjede stigao u 51. minuti kada je Garcia zabio pogodak i utišao domaće navijače.

Međutim, derbi Rosarija ni ovaj put nije mogao bez skandala. Domaći navijači su napravili potpuni haos pred početak utakmice zbog čega je sudija odgodio početak meča.

Newell's je objavio na zvaničnom Twitter kanalu da je početak meča odgođen, a potom su objavili i video na kojem se jasno vidi šta se dešavalo.

Naime, pred sami izlazak igrača na teren navijači Rosario Centrala na teren su bacili nekoliko topovskih udara koji su žestoko eksplodirala što je mnoge uznemirlo jer na prvu nisu znali o čemu se radi.

No, kamere su sve to snimile, a sudija je odlučio da odgodi početak utakmice i poruči organizatorima meča da moraju smiriti strasti na tribinama. Topovski udari su ostavili i rupe na terenu što je također moralo biti popravljeno

Kada su uspjeli da smire domaće navijače igrači su izašli na teren i utakmica je uspješno odigrana, a na kraju su navijači Rosarija dobili najveći mogući šamar jer je ljuti rival slavio na njihovom terenu sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi