Odigran najžešći derbi nakon Boca - River u Argentini, komentator se pitao je li ovo potrebno?

Dron iznad terena

Odigran najžešći derbi nakon Boca - River u Argentini, komentator se pitao je li ovo potrebno?

E. Škorić

Iako će mnogi reći da u Argentini ništa ne može parirati derbiju Boca Juniorsa i Rivera, vjerujte da ništa manja mržnja ne vlada među navijačima Rosarija i Newells Old Boysa.

Rosario je u okviru 12. kola argentinskog šampionata ugostio ljutog rivala Newells Old Boyse te je slavio s visokih 3:0. Publike naravno nije bilo, srećom, ali nije moglo proći bez žestokih provokacija.

"Je li to doista bilo potrebno?" pitao je pomalo iznenađeni komentator argentinske televizije odmah nakon što je Pablo Perez prvo udario nogom, a zatim svom snagom bacio loptu u dron.

Samo dvije minute nakon početka derbija pojavio se dron nad terenom sa zastavom Rosarija, vječnog rivala Newells Old Boysa.

"Bila je to očita provokacija, ali ne znamo ko je to učinio. Međutim, znamo da se igrači ne bi trebali miješati u takve stvari", dodao je komentator.

35-godišnji veznjak gostiju Pablo Perez uništio je dron, na oduševljenje navijača gostujućeg tima, nakon što je isti pored terena spustio jedan igrač Rosarija.

Derbi Rosarija oduvijek se smatrao jednim od najžešćih i najvažnijih derbija u Južnoj Americi, ali je uglavnom u sjeni derbija Boce i Rivera. Izuzmemo li Buenos Aires, Rosario kao grad ima najveće navijačke fanatike i te utakmice često bivaju popraćene brojnim incidentima.

Ono što se sinoć dogodilo s dronom je, nažalost, nešto najblaže što se moglo dogoditi u jednoj takvoj utakmici.

Top Komentari

muha
Publike naravno nije bilo a on je unistio dron na odusevljenje gostujucih navijaca. Kojih navijaca Skoricu ako ih nije bilo?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi