Newell's Old Boys tuži Romu zbog neisplaćenog novca

Od transfera Poncea

Newell's Old Boys tuži Romu zbog neisplaćenog novca

Argentinski Newell's Old Boys je tužio Romu zbog neplaćenih 2.5 miliona eura od zadnjeg transfera napadača Ezequiela Poncea.

FIFA je zbog nepravilnosti u poslovanju Newell's Old Boysu izrekla kaznu zabrane transfera na naredna tri prelazna roka. Međutim, klub iz Rosarija je uložio žalbu na ovakvu odluku FIFA-e, prije svega jer navodno još mora naplatiti dugove od nekolicine drugih klubova.

Među njima je i Roma.

Navodno je Newell's Old Boys tužio Romu zbog neisplaćene naknade od zadnjeg transfera Ezquiela Poncea (23).

Ponce je u Romu stigao 2015. za 4.2 miliona eura, ali se na Olimpicu nije naigrao. Bilo kako bilo, Roma je Poncea ljetos prodala moskovskom Spartaku za osam miliona eura, a argentinskom klubu je od tog transfera trebalo pripasti 3.2 miliona.

Ipak, Newell's tvrdi da je do sada dobio tek manji dio pomenute cifre, te da je Roma još uvijek dužna 2.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga je argentinski klub odlučio pokrenuti tužbu.

Ponce je od dolaska u Romu boravio na nekoliko posudbi prije nego što je prodan Spartaku. Riječ je o posudbama u Granadi, Lilleu i AEK-u.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi