Navijači na ulicama, osjećaju da bi Messi mogao doći: "Ni za Maradonu niko nije vjerovao..."

U Argentini ludilo

Navijači na ulicama, osjećaju da bi Messi mogao doći: "Ni za Maradonu niko nije vjerovao..."

E. Škorić

Nakon što je Lionel Messi odlučio da napusti Barcelonu poslije 20 godina, njegov bivši klub mu se ponadao.

Navijači Newell's Old Boysa su na ulicama Messijevog rodnog grada Rosarija izašli kako bi skandirali u njegovu čast i prizivali njegov povratak kući.

"Tvoj san, naša želja", bio je slogan kojim su se vodili u četvrtak navečer najvjerniji navijači iz Rosarija, uvjereni da bi se iskusni Argentinac ovog ljeta mogao vratiti kući.

Messi je prošao kroz redove omladinske škole Newell's Old Boysa prije nego što se pridružio Barceloni 2001. godine, gdje je u međuvremenu postao jedan od najvećih svih vremena i šest puta je proglašen za najboljeg igrača svijeta.

Na kraju je 33-godišnjak predao zahtjev za transfer i odlučio da ode, mada se kao njegov novi klub najviše spominje Manchester City, potom i PSG, dok su zaista male šanse da se već sada vrati u rodnu Argentinu.

Navijači argentinskog tima iz Rosarija vjeruju da nije nemoguće da Messi dođe. Ponovili su da je Diego Maradona bio u Sevilli u Španiji i da je imao 33 godine, kao i Messi danas, kada je odlučio da potpiše za Newell's. Bilo je to "nešto nevjerovatno" i godinu prije Svjetskog prvenstva 1994. godine.

Direktor Newell'sa Cristian D'Amico širom je otvori ovrata Messiju ako poželi da se vrati.

"Ne znam je li to nemoguće. Sve je na njemu i njegovoj porodici. Kao direktor moram pružiti najbolji mogući kontekst kako bismo mu pomogli da donese odluku. Kada je Maradona došao u Newell's, niko nije mislio da bi se to moglo desiti. Nadam se da se i s Leom može desiti nešto slično. Sanjamo takvog igrača, ali ne možemo lagati, vrijeme će pokazati da li je on spreman da nosi naš dres", kazao je D'Amico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi