Rose: Kazne za rasizam? Više potrošim u izlasku

Reakcije se ne smiruju

Rose: Kazne za rasizam? Više potrošim u izlasku

Rasistički ispadi koji se sve češće mogu vidjeti na fudbalskim terenima došli su 'preko glave' i zvijezdi Tottenhama Dannyju Roseu.

Ovaj engleski reprezentativac je na nedavno odigranoj utakmici protiv Crne Gore u kvalifikacijama doživio pakao, domaći navijači su ga konstantno vrijeđali na rasnoj osnovi, a reakcije se ne smiruju.

Englezi traže rigoroznu kaznu i, po svemu sudeći, će je i biti, ali Roseu kao da to ništa ne znači.

"Tužno je to, kažnjavaju ih tako mizerno. Više love potrošim u jednom izlasku u Londonu nego što oni dobiju novčane kazne", izjavio je lijevi bek Tottenhama, prenosi Independent, pa dodao:

"Ako ih ne kaznite drastično, što očekivati? Pa moj trener dobio je dvije utakmice suspenzije zbog svađe sa sucem Mikeom Deanom protiv Burnleya. Kakva su to mjerila?" upitao se.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rose je također rekao da mu je dosta svega, da u današnjem fudbalu ima mnogo politike i da jedva čeka dan kada će svemu tome vidjeti leđa.

Nije tajna da Rose važi za jednog od najboljih lijevih bekova u engleskom Premiershipu, a u toku ove sezone je odigrao ukupno 27 utakmica i upisao pet asistencija za Tottenham. Za reprezentaciju je odigrao do sada 26 utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi