Ross Barkley pokvario Martialovu simultanku na Stamford Bridgeu
(Foto: EPA) Chelsea je vodio nakon prvih 45 minuta i činilo se da Plavci kontrolišu situaciju, ali se onda u drugom poluvremenu ukazao Anthony Martial. Ipak, ni njegova dva golan nisu bila dovoljna za trijumf Uniteda.

Derbi kola ispunio očekivanja

Ross Barkley pokvario Martialovu simultanku na Stamford Bridgeu

Nakon reprezentativne pauze nastavljeno je takmičenje u engleskoj Premier ligi, a odmah na otvaranju devetog kola smo mogli gledati veliki derbi Chelseaja i Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu koji je na kraju završen rezultatom 2:2.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja, Chelsea je bolje stajao na terenu, a iz prve prave prilike na utakmici pao je i prvi gol.

Willian je odlično ubacio iz ugla, Pogba pustio Rudigera da mu pobjegne, pa je defanzivac Chelseaja u 21. minuti glavom zakucao loptu iz leđa Davida De Gee za vodstvo Plavaca od 1:0.

Većih prilika nije bilo do kraja prvog dijela, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Chelseaja.

Ipak, Crveni đavoli nešto bolje igraju u nastavku, pa u 55. minuti stižu do poravnanja.

Matin pokušaj je odlično odbranio Kepa, pokušao je u nastavku ovog napada i Young, a onda lopta dozi do Martiala koji se sjajno snalazi i pogađa za 1:1.

Imali su potom i jedni i drugi nekoliko opasnih napada, prijetio je Chelsea preko Kantea i Luiza, ali onda šok za Stamford Bridge.

Rashford upošljava Martiala, a Francuz sjajnim šutem ostavlja Kepu bez šansi i dovodi svoj Manchester United do potpunog rezultatskog preokreta u 73. minuti susreta.

Većih uzbuđenja nije bilo sve do šeste minute sudijske nadoknade, a onda pravi haos pred golom Uniteda, lopta pogađa stativu, gosti ne uspijevaju raščistiti situaciju, a onda natrčava rezervista Ross Barkley i pogađa za konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kraj susreta su obilježile i čarke u kojima je učastvovao Mourinho i neko od članova stručnog štaba Chelseaja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije