Rossi ponovo doživio tešku povredu
Foto: EPA

Najmanje šest mjeseci van terena

Rossi ponovo doživio tešku povredu

E. Čaušević

Italijanski napadač Giuseppe Rossi ponovo je doživio tešku povredu zbog koje će odsustvovati s terena najmanje šest mjeseci.

Rossi je ovog ljeta napustio Fiorentinu, te je stigao u Celtu Vigo na posudbu do kraja sezone. U posljednjih nekoliko utakmica Rossi je pružio sjajne partije, ali je sve to palo u vodu ovog vikenda na meču protiv Eibara.

Naime, po treći put u svojoj karijeri Rossi je pokidao ligamente koljena i ponovo će van terena biti najmanje šest mjeseci. U narednih nekoliko dana Italijan će na operaciju nakon čega će početi proces oporavka.

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda zaista nije imao sreće u dosadašnjoj karijeri jer je dva puta na vrhuncu forme doživio istu povredu. Sigurno je da je Rossi mogao ostvarit mnogo više u svojoj karijeri da su ga zaobišle povrede. Ipak, ostat će upamćen kao jedan od igrača koji nikada nije uspio pokazati sav svoj talenat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti