Rossijeva nova avantura u Villarrealu trajala je jako kratko

Neće potpisati ugovor

Rossijeva nova avantura u Villarrealu trajala je jako kratko

Italijanski napadač Giuseppe Rossi vjerovatno će napustiti Villarreal u narednim danima. 

Podsjetimo, Rossi se vratio u Villarreal u oktobru mjesecu te je trenirao s ostatkom ekipe, ali nije potpisao nikakav ugovor.

Nadao se kako će do toga doći ukoliko se pokaže reneru, ali čini se da od toga neće biti ništa. Naime, španski mediji prenose kako je Žuta podmornica željela zadržati Rossija samo u slučaju da ostane bez jednog napadača u januaru, ali to se neće desiti.

Zbog toga će Rossi morati potražiti novu sredinu. Ipak, pozitivna stvar iz svega ovoga za njega je u tome što je odradio tri mjeseca treninga se ekipiom iz La Lige i što će sada vjerovatno lakše moći pronaći klub.

Posljednji takmičarski meč Rossi je odigrao u maju 2018. godine i to kao član Genoe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, već je u jednom dijelu karijere bio član Villarreala i to između 2007. i 2013. godine. U ovom klubu se zadržao najduže i vjerovatno pružao najbolje partije.

Osim toga igrao je još za Manchester United, Newcastle, Parmu, Fiorentinu, Levante, Celtu Vigo itd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi