Rossoneri će pomno pratiti večerašnji meč na Madrigalu, čeka se 21 milion eura!

Pratiće i Andalužani

Rossoneri će pomno pratiti večerašnji meč na Madrigalu, čeka se 21 milion eura!

Sezona španske La Lige se polako, ali sigurno privodi kraju. Barcelona se dva kola prije kraja nada da ipak može preoteti titulu Realu, dok su tri putnika u narednu sezonu Lige prvaka već poznata.

Dakle, već sada je sigurno da u LP idu Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid. Četvrti tim koji bi trebao izboriti grupnu fazu eltinog klupskog takmičenja je Sevilla. Ipak, Sevilla još nije 100% sigurno na četvrtoj poziciji, ali bi vrlo brzo trebala biti.

Možda se već večeras (19:30) ovjeri plasman Seville u LP, ako Villarreal, koji je trenutno na petoj poziciji, na svom terenu ne savlada Real Sociedad, u meču 36. kola La Lige.

Villarreal trenutno ima 57 bodova, devet manje od Seville na četvrtoj poziciji, koja ima utakmicu više. Ukoliko Žuta podmornica večeras ne smanji zaostatak na šest bodova, gubi i teoretske šanse da može do LP.

A svakako će Villarreal imati težak zadatak pošto se Real Sociedad, koji je trenutno osmi, bori za plasman u Ligu Evrope.

Bilo kako bilo, večerašnji meč na El Madrigalu ( zvanično Estadio de la Ceramica) će biti jako zanimljiv i Milanu. Ako Villarreal ne pobijedi (i tako pošalje Sevillu u LP), Rossonerima će na račun leći 21 milion eura.

Riječ je o slučaju Susa, veznjaka kojeg je Milan zimus poslao na posudbu u Sevillu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

26-godišnji Španac je stigao na posudbu do ljeta 2021. godine, a dva tima su dogovorila cijenu otkupa njegovog ugovora - ona je 21 milion eura. Ono što je zanimljivo jeste da je dogovoreno da se otkup ugovora aktivira automatski ukoliko Sevilla u bilo kojoj od dvije sezone izbori plasman u Ligu prvaka.

To će se po svemu sudeći možda desiti večeras ili do kraja sedmice. Čak iako Villarreal večera slavi, Sevilli ostaju dvije šanse da potvrdi mjesto u LP. To su mečevi protiv Real Sociedada u četvrtak i Valencije u nedjelju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi