Rossoneri izjednačili negativan rekord iz davne 1932. godine
(Foto: EPA) Zvuči pomalo nevjerovatno, ali Milan je posljednji put sačuvao mrežu u Seriji A još 15. aprila ove godine.

Igra u odbrani je u najmanju ruku upitna

Rossoneri izjednačili negativan rekord iz davne 1932. godine

Jedno je sigurno - kada igra Milan očekuje se uzbudljiva utakmica. Posrnuli vnikako da zareda nekoliko dobrih partija, ali je večeras ipak upisao pobjedu u zaostaloj utakmici 1. kola Serije A protiv Genoe.

Rossoneri su slavili pobjedu rezultatom 2:1, ali su je osigurali tek u sudijskoj naodknadi meča.

Suso je doveo Milan u vodstvo u 4. minuti susreta, ali je u 54. minuti Romagnoli pogodio vlastitu mrežu za 1:1. Na kraju se Romagnoli iskupio i pogodio za 2:1 u 91. minuti.

Milan tako ni u ovom susretu nije uspio sačuvati svoju mrežu, pa je na taj način izjednačio negativan rekord iz sezone 1932/1933.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, tada Milan posljednji put nije uspio sačuvati mrežu ni u jednoj od prvih 10 prvenstvenih utakmica nove sezone.
Rossoneri zadnji put nisu primili gol u Seriji A još 15. aprila kada je njihov meč sa Napolijem završio rezultatom 0:0. U narednih 16 prvenstvenih utakmica su primili gol, što im je najgori defanzivni niz od sezone 1946/1947.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi