Slučaj Rostov: Zbog pozitivnih slučajeva tim u karantinu, ali utakmica će se igrati!

"Mi smo u zatvoru, ne znam ni ko će igrati..."

Slučaj Rostov: Zbog pozitivnih slučajeva tim u karantinu, ali utakmica će se igrati!

Danas se zvanično nastavlja takmičenje u ruskom šampionatu, nakon tri mjeseca pauze zbog pandemije novog koronavirusa.

Jedna od utakmica koje su večeras na rasporedu je i duel Sočija i Rostova (23. kolo).

Odigravanje utakmice je dovedeno u pitanje s obzirom da je Rostov objavio da u svojim redovima ima šest igrača pozitivnih na Covid-19. Međutim, utakmica će se igrati, odlučila je organizacija lige, a formalno se složio i sam Rostov.

Ogromni su ovo, međutim, problemi za Rostov koji se nadao da možda može i do historijskog plasmana u Ligu prvaka. Rostov se, naime, nalazi na četvrtoj poziciji u ruskom šampionatu.

Utakmica će se dakle igrati kao što je i planirano, od 19:00h (po našem vremenu), ali je pitanje ko će je igrati.

Nakon otkrivanja pozitivnih slučajeva, čitav prvi tim, uključujući i trenera i osoblje je poslan u karantin. Ukupno 42 osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženih igračima narednih 14 dana moraju provesti u karantinu, što znači da nema šanse da se neko od prvotimaca večeras pojavi na terenu.

Ipak, kako bi izbjegao registrovanje utakmice rezultatom 3:0 za Soči, za zelenim stolom, Rostov će na utakmicu poslati svoj juniorski tim, u kojem je veliki broj igrača 17 godina...

"Mi smo u zatvoru, ne znam čak ni ko će igrati. Ovo je nemoguća situacija", poručio je trener Rostova Valerij Karpin.

Sa druge strane, ovo je odlična prilika za Soči da se dodatno odmakne od zone ispadanja.

Promo

Top Komentari

EdwinPol
Ovako su "neki" htjeli i kod nas da bude, kako bi "neke" netestirane guzovace pogurali do titule
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi