Servette u polufinalu Kupa Švicarske, Stevanović ponovo postigao gol

Savladao Rotkreuz sa 3:0

Servette u polufinalu Kupa Švicarske, Stevanović ponovo postigao gol

E. Čaušević

Servette je večeras na gostovanju pobijedio Rotkreuz s ubjedljivih 3:0 i bez problema se plasirao u polufinale Kupa Švicarske, a još jednu odličnu utakmicu odigrao je bh. reprezentativac Miroslav Stevanović.

Servette je bio favorit u večerašnjem okršaju četvrtfinala, te je očekivano uspio da dođe do pobjede i plasmana dalje.

Gosti su otpor domaće ekipe uspjeli da slome u 33. minuti kada je Diallo uposlio Crivellija koji pogađa za 1:0.

Samo šest minuta kasnije u centru pažnje bio je Stevanović. Bh. reprezentativac je pokazao da je u jako dobroj formi, te se i večeras upisao u listu strijelaca i udvostručio je prednost svoje ekipe na 2:0.

Sve je riješeno u ovom okršaju bilo u 74. minuti. Ovaj put pogodak za Servette postigao je Pflucke koji je postavio konačnih 3:0.

Servette ide u polufinale Kupa Švicarske gdje su se ranije još plasirali Young Boys, Lugano i Basel.

Stevanović je u večerašnjoj utakmici s terena izašao u 66. minuti baš kao i Crivelli jer je trener Servettea očito odlučio da odmori svoje najbolje igrače za ligaški susret koji ih očekuje već za vikend.

Treba istaći da je bh. reprezentativac u dosadašnjem dijelu sezone za Servette odigrao ukupno 24 utakmice, te je zabio šest golova i upisao pet asistencija.

Top Komentari

Arnel925
Igra fenomenalno u zadnje vrijeme Steva.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi