Keane opet opleo po Brazilcima, ovaj put se najviše okomio na selektora Titea
Foto: Screenshot & EPA

Bio je vrlo direktan

Keane opet opleo po Brazilcima, ovaj put se najviše okomio na selektora Titea

Eldar Ganibegović

Roy Keane kritikovao je Brazilce zbog proslave golova plesom nakon utakmice osmine finala protiv Južne Koreje (4:1). Danas, kada Brazil igra novu utakmicu u Kataru, ponovo su u medijima objavljene njegove kritike za Brazil, nove.

Reprezentacija Brazila plasirala se u četvrtfinale Mundijala u Kataru nakon što je s 4:1 savladala Južnu Koreju.

Sve golove Karioke su proslavile svojim prepoznatljivim plesom, što se nije dopalo baš svima.

Prvi koji se javio da kritikuje peterostruke prvake svijeta je Roy Keane, legendarni fudbaler prepoznatljiv po tome što kritikuje sve i svakoga.

"Prvi gol je bio nevjerovatan. Vinicius je zabio fantastičan gol. Ali nikad nisam vidio toliko plesa na jednom mjestu. Ne mogu vjerovati šta gledam. Kao da gledam Ples sa zvijezdama. Ne volim to. Ljudi će reći da je to dio njihove kulture. Ali moje mišljenje je da je to prije svega nepoštovanje protivnika", rekao je Keane nakon utakmice. 

Danas Brazil od 16 sati igra utakmicu četvrtfinala protiv Hrvatske, a osvanule su nove krtike Keanea za Brazilce i to ponajviše na račun selektora Titea.

Oglasi

"Kada pomislite na Svjetsko prvenstvo, pomislite na Brazil, volim ih gledati jer su sjajni u fudbalu, ali ne kada plešu, ili kada menadžer počne da pleše, to nije za poštovanje.

Ne razumijem kako menadžer može da pleše kada utakmica još uvijek traje, on ima menadžera protivnika deset metara od njega, morate to da gledate. Utakmica je i radi se o poštovanju. Igrajte poslije u svlačionici ili u noćnom klubu, to nije problem", kazao je Keane.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S njegovim izjavama se nije složio Dejan Lovren, defanzivac Hrvatske koji će danas biti zadužen za zaustavljanje brazilskih napada na gol Dominika Livakovića.

Ovaj fudbaler kazao je kako to ne shvata kao nepoštovanje, nego kao dio brazilske kulture i običaja. 

Top Komentari

axel42
Potpuno frajer upravu!! Prije nego što Neymarguzolisci, Viniciusčmarolisci počnu hlupati dislajkove nek pročitaju text šta čovjek kaže!! Sve živa istina! Ma treba to zabraniti, kao npr. što su zabranili skidanje dresova! Zabrani brate i ovo, raduj se niko ti nebrani ali ovaj cirkus je čisto nepoštivanje protivnika!!
0 2
Pixi2021
Eto de sad zabranite da sutaju loptu u go protivnika ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi