Bivši fudbaler otkrio kako je Keane 'gazio' igrače: Slušajte momci, realno ste sra*e
Foto - EPA

Nije imao pravi pristup prema igračima

Bivši fudbaler otkrio kako je Keane 'gazio' igrače: Slušajte momci, realno ste sra*e

Midhat Šljivak

Legendarni irski fudbaler Roy Keane (50) okušao se u menadžerskim vodama nakon završetka profesionalne karijere.

Keane je 2006. godine sjeo na klupu Sunderlanda, a potom je radio u Ipswichu, reprezentaciji Irske, Aston Villi i Nottingham Forestu.

Roy je kao igrač važio za žestokog momka. Dio toga je prenio i u trenerski posao, a nekadašnji fudbaler Sunderlanda Danny Higginbotham je otkrio zanimljivu situaciju iz svlačionice Sunderlanda.

Irski stručnjak je igračima svog tima poručio da su sra*e i da uživaju u tome.

"Imali smo niz od šest poraza iz devet utakmica i igrali smo protiv Aston Ville. On je ušao i rekao je: Slušajte momci. Realno ste sra*e. Probajte barem uživati utakmici. Vjerovatno ćete izgubiti, ali uživajte u tome što ste sra*e", riječi su Higginbothama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Keane je Sunderland 2007. godine uveo u Premiership. Međutim, u društvu najboljih klubova igre su bile veoma skromne, a Roy je bio žestok prema svojim igračima.

Engleski mediji tvrde da su igrači ovog tima slavili kada je u decembru 2008. godine Keane dobio otkaz i nije nikakvo čudo što je tako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi