Roy Keane odabrao petoricu najboljih s kojima je igrao u Manchesteru, izostavio je Ronalda

Za Portugalca nema mjesta

Roy Keane odabrao petoricu najboljih s kojima je igrao u Manchesteru, izostavio je Ronalda

Edmir Škorić

Legendarni irski fudbaler Roy Keane (52), koji je u Manchester došao 1993. godine iz Nottingham Foresta, odabrao je petoricu igrača svjetske klase s kojima je igrao dok je nosio dres Crvenih đavola.

Roy Keane bio je godinama jedan od ključnih igrača Uniteda, kapiten tima, preko 480 nastupa i pritom je dao 51 gol.

Keane je osvojio sedam titula Premiershipa, četiri FA kupa, četiri FA Community Sheilda, jednu Ligu šampiona i jedan Interkontinentalni kup.

Ono što je Keane naglasio, igrače svjetske klase smatra onima koji su dugi niz godina pokazali klasu.

"Danas vidite igrače koji imaju dobar mjesec i onda ga tapšaju po leđima i govore da je najbolji. Moraš da budeš dobar godinama da bi bio svjetska klasa, a najbolji primjer toga je Ryan Giggs", rekao je Keane, koji je uz Giggsa izabrao još četvoricu igrača Uniteda koje je smatrao igračima svjetske klase.

Oglasi

Osim Ryana Giggsa, Keane je odabrao i Paula Scholesa, Erica Cantona, Marka Hughesa i Denisa Irwina.

Govoreći o Irwinu, Keane je rekao: „Bože, zamisli da Denis Irwin sada igra. Mogao je da igra lijevog beka, desnog beka, da ti postigne gol, znao je da se brani, nikad povrijeđen, briljantan momak u svlačionici".

Iako je bilo iznenađenje što je Keane izostavio Ronalda, moglo bi se svesti na činjenicu da je par proveo samo dvije sezone zajedno u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Keane je na kraju napustio United 2005. godine nakon eksplozivnog intervjua u kojem je kritikovao vlastite saigrače nakon poraza od Middlesbrougha 4:1.

Ono što je zanimljivo, na isti je način United napustio i Cristiano Ronaldo prošle godine. Iskritikovao je menadžera Erika ten Haga, kao i klub, zbog čega je dogovoren rastanak, pa je Portugalac potom potpisao bogati ugovor sa Al-Nassrom iz Saudijske Arabije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti