U Chelseaju bi se mogli zabrinuti nakon onoga što je Ancelotti rekao poslije El Clasica

Slijedi okršaj u Ligi prvaka

U Chelseaju bi se mogli zabrinuti nakon onoga što je Ancelotti rekao poslije El Clasica

Eldar Ganibegović

Real Madrid sinoć je isprašio Barcelonu s 0:4 na Camp Nou stadionu, a nakon te utakmice upečatljivu izjavu dao je Carlo Ancelotti koju neće ravnodušno prihvatiti ni navijači, ni niko drugi u Chelseaju.

Barcelona je u prvoj utakmici polufinala Copa del Reyja s 0:1 slavila u Madridu, da bi Real sinoć u finalu deklasirao Blaugranu s 0:4 i plasirao se u finale.

U prvoj minuti nadoknade prvog dijela Vinicius je na asistenciju Benzeme doveo goste u vodstov, da bi u drugom dijelu nevjerovatni Karim Benzema postigao hat-trick i postavio konačan rezultat.

Francuski napadač je jedini fudbaler koji je pored Ferenca Puškaša uspio da postigne hat-trick protiv Barcelone na Camp Nou stadiou u El Clasicu.

Više nego zadovoljan nakon utakmice mogao je biti trener Real Madrida, Carlo Ancelotti, koji je istakao da je njegov tim sinoć bio bolji u svim aspektima.

"Odigrali smo veoma dobar meč, zasluženo smo pobijedili. U drugom poluvremenu smo igrali jako dobro, u veoma komplikovanoj utakmici. Kada smo imali prilike, stvarali smo opasnost.

Oglasi

Bili smo bolji u svim aspektima, i u napadu i u defanzivi", rekao je italijanski stručnjak, a zatim poslao poruku upozorenja za sve protivnike Reala: "Benzema se vratio!".

Podsjetimo, Benzema je i u prethodnoj utakmici, onoj u Primeri protiv Valladolida, postigao hat-trick, te se nalazi u sjajnoj formi pred nastavak Lige prvaka.

Real Madrid neće imati lagan zadatak u četvrtfinalu. Protivnik je Chelsea koji je nedavno otpustio Grahama Pottera, a Benzema u formi garantuje Kraljevima da mogu mirnije čekati taj dvomeč.

Prvu utakmicu Real Madrid protiv Chelseaja igra 12. aprila, no prije toga će za dva dana u Primeri, također u Madridu, dočekati Villarreal.

Nakon prve utakmice s Chelseajem slijedo gostovanje u ligi kod Cadiza, a revanš protiv Plavaca na rasporedu je 18. aprila u Londonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi