Trebao je biti velika zvijezda, a sada veću minutažu ima u policijskoj stanici nego na terenu

Semedo opet priveden

Trebao je biti velika zvijezda, a sada veću minutažu ima u policijskoj stanici nego na terenu

Edmir Škorić

Ruben Semedo je 2017. godine prešao u Villarreal s etiketom jednog od najtalentovanijih Portugalaca, ali godinu dana kasnije je uhapšen zbog otmice, premlaćivanja i držanja čovjeka u svojoj kući, zatim je optužen za krađu i prijetnju oružjem.

Osuđen je na pet godina uslovne kazne i zabranjen mu je ulazak u Španiju na osam godina, a onda se pojavila ideja o transferu u Wolverhampton, gdje igraju mnogi Portugalci, no nije uspio dobiti vizu.

Na kraju je stigao do Grčke, ali je nastavio kršiti zakon igrajući za Olympiakos. Prije nekoliko mjeseci priveden je zbog sumnje da je silovao 17-godišnju djevojku. Grčke službe istražuju slučaj, a Semedo tvrdi: "Da nisam nogometaš, ništa se ne bi dogodilo".

Govorio je da je maloljetna djevojka sve to izmislila kako bi izvukla novac, no kako javlja greekcitytimes.com, u ponedjeljak navečer njegova 28-godišnja djevojka pozvala je policiju i ispričala je kako ju je Semedo fizički napao tokom jedne njihove svađe.

Potražite više informacija na temu Super League:

Priveden je, pa je pušten nekoliko sati kasnije, ali slučaj nije zatvoren, pošto će pred sudom odgovarati za svoje nove i sramne postupke.

Semedu ugovor s Olympiakosom vrijedi do ljeta 2023. godine, ali se šuška da bi mogao završiti u Portu. Naravno, ako prije toga ne završi iza rešetaka, a kako je krenuo, taj "transfer" nije nemoguć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi