Rubin za Štilića spreman dati 4 miliona €

Uprave poljskog kluba dala zele svijetlo

Rubin za Štilića spreman dati 4 miliona €

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Semir Štilić po svemu sudeći će napustiti svoj sadašnji klub Lech iz poljskog Poznana. Kao moguće destinacije pominju se klubovi iz Škotske, Rusije i Njemačke, a posao bi trebao biti završen u narednoj sedmici.

Nakon što su za nekadašnjeg fudbalera sarajevskog Željezničara interesovanje pokazali prvo Celtic i nekoliko engleskih klubova, a potom i Hamburg, Rubin Kazan, Hertha i Wolfsburg, uprava poljskog kluba odlučila je prodati Štilića.

Sportski direktor Lecha Marek Pogorzelczyk, nakon sastanka sa predsjednikom Nadzornog odbora Jacekom Rutkowskim i novim trenerom Jackom Zielinskim, dao je izjavu za medije u Poljskoj u kojoj je dao mogućnost da Lech napusti jedan od dva najbolja igrača ove ekipe, Štilić ili Hernana Rengif.

Međutim, Lech do ovog trenutka nije dobio niti jednu ponudu za Rengifa, pa je za očekivati da upravo Štilić bude taj koji će od naredne sezone nositi dres drugog kluba.

Ako je suditi po pisanju njemačkih medija, za Štilića je najviše zainteresovan prvak Njemačke Wolfsburg, koji ima itetako dobra iskustva sa bh. fudbalerima. Prema procjenama, klub koji u svoje redove bude htio dovesti Štilića moraće Lechu uplatiti između 4 i 5 miliona eura.

Poljski "Super Ekspress" objavio je informaciju da je Rubin Kazan spreman platiti četiri miliona eura, ali je isto tako naglašeno da bi Štilić radije odabrao Njemačku zbog jezičke barijere (odlično govori njemački jezik).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.