Rudar i Budafoki prvi protivnici Širokog Brijega u Istri
Foto: NK Široki Brijeg

Plavo-bijeli u Istri od 28. januara

Rudar i Budafoki prvi protivnici Širokog Brijega u Istri

NK Široki Brijeg će u sklopu priprema za drugi dio sezone nastupiti na Istria Winter kupu u Hrvatskoj.

Širokobriježani u Hrvatsku putuju 28. januara, a na pomenutom turniru će igrati u skupini A sa slovenačkim prvoligašem Rudarom iz Velenja i mađarskim drugoligašem Budafokijem.

Prva utakmica će biti odigrana 30. januara (15:00 sati) u Umagu protiv Rudara, dok je druga sa mađarskim klubom na rasporedu 1. februara, također s početkom u 15:00 sati.

U skupini „B“ igrat će Krupa, mađarski Gyrmot, koji brani titulu pobjednika i domaćin Novigrad. Utakmice za peto i treće mjesto na rasporedu su u subotu, 3. februara u Novigradu od 11, odnosno 15 sati, a finale osmog izdanja ovog turnira na rasporedu je u nedjelju, 4. februara (15 sati) u Novigradu ili Rovinju.

Širokom Brijegu će ovo biti četvrto sudjelovanje na Istria Winter kupu. „Plavo-bijeli“ su 2013. bili četvrti, godinu dana kasnije treći te prošle godine drugi nakon što su u finalu poraženi na jedanaesterce 6:7 (2:2) od Gyrmota.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije polaska u Istru Široki Brijeg će 27. januara imati provjeru protiv Croatije (Zmijavci), a uz tri utakmice na turniru u Istri će još igrati (7. februara) i protiv Celja, trenutačno petoplasirane momčadi u Prvoj ligi Slovenije.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi