Rudar i Zvijezda 09 nastavljaju trku za Premijer ligu

Očekivano pobjede favorita

Rudar i Zvijezda 09 nastavljaju trku za Premijer ligu

Samir Mlaćo

Danas su odigrana samo dva susreta 18 kola Prve lige Republike Srpske. Rudar iz Prijedora je na svom terenu je sa 4:0 deklasirao Slogu iz Doboja, te tako ostao na čelnoj poziciji, dok je Zvijezd 09 sa minimalnih 1:0 bila bolja od Napredka. 

Sloga se u Prijedoru držala 20 minuta, a onda je Demir Jakupović matirao Darijana Matovića. U 45 minuta isti igrač i na pauzu se odlazi pri rezultatu 2:0 za domaće, te je već tada bilo jasno da će tri boda ostati u Prijedoru.

U drugom poluvremenu domaći nastavljaju u istom tempu, a u 60. minuti na 3:0 je povisio Aleksandar Vojinović. Konačnih 4:0 postavio je drugim pogotkom Vojinović u 72. minuti.

Tri vrijedna boda Zvijezdi 09 donio je Miljan Govedarica pogotkom u 19. minuti.

Prva liga RS, 18.kolo:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

FK Zvijezda 09 - FK Napredak 1:0

FK Rudar Prijedor - Sloga Doboj 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti