Đekanović: Vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu

Trener u stručnom štabu FK Zvijezda 09

Đekanović: Vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu

Samir Mlaćo

Zvijezda 09 proljetni dio sezone u Prvoj ligi RS otvorila je pobjedom na gostovanju kod Sloge iz Doboja (0:2). Tim iz Etno sela Stanišići slavio je pogocima Krajišnika i Govedarice, te se sada poravnao na prvom mjestu sa Rudarom iz Prijedora koji je remizirao u Lukavici protiv Slavije (0:0).

Svoje rezime meča za SportSport.ba dao je trener u stručnom štabu FK Zvijezda 09 Nebojša Đekanović.

"Prezadovoljni smo. Najteža je prva utakmica, to svi znamo, Sloga je dala sve od sebe, stala odbrambeno i nije nam bilo lako. Uputili su nam samo dva udarca u okvir gola, a i teren je bio težak. Ipak, naši momci su dobro iznijeli sve i zasluženo slavili", istče Đekanović, te dodaje.

"Cilj smo ostvarili. Uz to Rudar je remizirao i sada smo se bodovno poravnali. Sve je otvoreno, ali siguran sam da ćemo mi uz utakmice u utakmicu rasti. Sada nam se vraća i Huseinbašić te ćemo biti još jači", jasan je naš sagovornik.

Pored rada u stručnom štabu seniorskog tima Đekanović je i trener juniora Zvijezde 09, sjajne generacije ovog kluba koja se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Premijer omladinske lige BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Slavili smo u posljednje tri utakmice, jučer nadigrali Krupu 3:0. Radi se o ozbiljnom timu koji pretenduje za samo vrh tabele, a u timu imamo samo trojicu nogometaša 1999. godište, sve ostalo je 2000 godište, što dovoljno govori sve. Nadam se da ćemo se ove sezone dodatno uigrati i naredne biti još bolji", dodao je Đekanović za SportSport.ba.

Treba istaći da je se u Zvijezdi 09 mogu pohvaliti i veoma kvalitetnim trenerskim kadrom, a Đekanović je svakako jedan od onih koji predstavljaju trenersku budućnost kada je bh. nogomet u pitanju. Kao mlad stručnjak iza sebe već ima niz uspjeha, što će mu svakako mnogo pomoći u daljnjem radu.

Top Komentari

Riquelme
Najbolji mladi trener u BiH!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi