Rudar iz Kaknja nakon uspješne sezone ostao bez šefa stručnog štaba

Buza za SportSport.ba potvrdio da napušta klub

Rudar iz Kaknja nakon uspješne sezone ostao bez šefa stručnog štaba · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja sezonu u 1. ligi FBiH završili su na petoj poziciji sa 52 osvojena boda, koliko su osvojili i TOŠK, odnosno Budućnosti, koji su zauzeli četvrto i treće mjesto na tabeli.  Koliko je klub iz Kaknja bio dobar u proljetnom dijelu sezone, pokazuje i statistika u kojem su osvojili 31 bod, što nisu uspjeli unazad 20 godina. 

Za dobru sezonu sigurno da zasluge pripadaju šefu stručnog štaba Mirnesu Buzi, njegovim asistentima Almiru Jašarspahiću, Adnanu Hadžiću, igračima, generalnom sekretaru i par entuzijasta u klubu, koji su bili uz klub u veoma teškom trenutku.

Ipak, danas je klub ostao bez šefa struke, a tim povodom kontaktirali smo i Mirnesa Buzu stratega Rudara, koji je za SportSport.ba kazao da više nije trener kluba iz Kaknja.

"Istina je da napuštam Rudar u svakom smislu, znači nisam više šef struke, ali ne ostajem u klubu, budući da sam ja tu 10-tak godina, jednostavno sam se zasitio Rudara i situacije ovdje. U klubu sam bio sve, direktor, sportski direktor, šef stručnog štaba, trener, jednostavno ne želim nikakvu funkciju nikakvu u klubu dok se nešto ne promijeni. Imali smo veoma dobru sezonu, jedno od najboljih, a na proljeće smo ostvarili rekordni 31 osvojeni bod. Rudar je moj klub, ali odlazim uzdignute glave i naravno ne odlazim iz fudbala, nego odlazim iz Rudara i mom nasljedniku želim sve najbolje u narednoj sezoni", kazao je za SportSport.ba Mirnes Buza.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svakako da je odlazak Mirnesa Buze veliki hendikep za Rudar, budući da je šef stručnog štaba sa svojim pomoćnicima i igračima napravio sjajan rezultat u skromnim uslovima za rad. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi