Trener Rudara nakon poraza: "Danas smo svjesno kombinovali, a u Tešanj idemo na pobjedu!"

Sasvim iskreno

Trener Rudara nakon poraza: "Danas smo svjesno kombinovali, a u Tešanj idemo na pobjedu!"

S. Grebović

Banjalučki Borac je danas u okviru 1/16 finala Kupa BiH bio uvjerljiv u Kaknju protiv domaćeg Rudara kojem je nanio težak poraz - 1:6.

Za goste je dva puta pogodio Lukić, dok su po jedan gol upisali Zakarić, Ziljkić, Dujaković i Marković, dok je gol utjehe za Kakanjce postigao Šubo iz jedanaesterca. Strateg domaćih Bećir Mehanović dao je svoj kratak osvrt na ovaj meč:

"Ovo je naša realnost. Borac je klub koji se bori za najveći plasman u drzavi, tačnije za titulu. Izveli su najjači sastav, mi praktički rezerve sa par juniora. Naravno da to nije nikakvo opravdanje za ovaj poraz, jer su igrači trebali da pruže puno više. Protivnik ko protivnik sve je naše greške kaznio i zasluženo pobjedio."

Rudar je trenutno lider Prve lige Federacije i za vikend ga očekuje derbi utakmica u Tešnju protiv domaćeg TOŠK-a, koju je posebno najavio trener Mehanović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Mi smo danas sačuvali naše najbolje igrače da budemo maksimalno spremi za taj meč. Ova današnja utakmica nam je bila u drugom planu. U Tešanj idemo na pobjedu kako bi ostali na čelu tabele, a najvjerovatnije da bi tu onda ostali i do polusezone."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti