Rudar Kakanj slavio u Hadžićima i potvrdio sjajan start sezone

Pobjeda protiv Radnika 3:1

Rudar Kakanj slavio u Hadžićima i potvrdio sjajan start sezone

Ekipa Rudara iz Kaknja slavila je u 2. kolu Prve lige FBiH u gostima kod Radnika iz Hadžića sa 3:1. 

Rudar je u Hadžiće stigao kao blagi favorit, a na kraju je upisao sigurnu pobjedu kojom je samo potvrdio da je sjajno ušao u sezonu i da bi mogao biti opasnost po sve ekipe.

Prvi gol na ovom susretu viđen je već u 7. minuti. Gosti su dobili penal, a siguran realizator s 11 metara bio je Gačan.

Taj rezultat bio je na snazi sve do samog finiša prvog dijela kada domaći dolaze do 1:1 golom Ljuce. On je pogodio glavom poslije kornera. Bilo je to u 37. minuti.

U drugom poluvremenu Rudar ubacuje u brzinu više i dolazi do još dva gola. Prvo je u 50. minuti Dervišagić pogodio za 1:2, da bi u 76. minuti Kobilica pogodio nakon kornera i postavio konačan rezultat susreta jer su gosti do kraja rutinski sačuvali stečenu prednost.

Nakon ovog kola Rudar ostaje stopostotan jer ima 6 bodova poslije dva meča, dok Radnik ostaje bez bodova jer je prije ovog meča izgubio i u Travniku.

U narednom kolu Rudar čeka Igman, a Radnik gostuje Čapljini.

Prva liga FBiH, 2. kolo:

Radnik Hadžići - Rudar Kakanj 1:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Radnik: Mujezinović, Kovačević, Mujanović, Fejzić, Šljivar, Konjhodžić, Memić, Vladavić, Ljuca, Ragipović, Jusupović.

FK Rudar: Bekan, Hrelja, Šubo, Kobilica, Bečak, Sivac, Musić, Jusić, Dervišagić, Gačan, Sadiković.

Promo

Top Komentari

Fareus1921
Bravo Rudar!
2 0
AmerACM
Jako do PL,, igrati svaku utakmicu kao da je finalna !!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi