U malom bh. naselju se opet živi za fudbal: Slavili u gradskom derbiju, vraća se duh Premijer lige!

Mladost i Crvena legija opet zajedno - kao nekada

U malom bh. naselju se opet živi za fudbal: Slavili u gradskom derbiju, vraća se duh Premijer lige!

E. Ganibegović

FK Mladost DK bio je jedna od najljepših priča dok je bio član Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon što je izbačen iz lige, odnosno nakon što mu nije dodijeljena licenca za takmičenje, klub je u borbi za ostanak u 1. ligi FBiH, no danas se na stadionu ovog kluba ponovo vratio duh Premijer lige, a sve je začinjeno pobjedom nad gradskim rivalom, Rudarom.

Bez obzira na to što se ne radi o velikanu bh. fudbala, mnogi će se složiti da Premijer liga Bosne i Hercegovine nije ista bez kakanjske, odnosno dobojske Mladosti. Klub je to koji je zdravo funkcionisao i afirmisao mlade igrače, nije ispao na zelenom terenu, ali jeste za zelenim stolom - nije mu dodijeljena licenca za Premijer ligu za sezonu 2021/22. i od te sezone je ovaj tim ponovo stanovnik federalne Prve lige.

Dotadašnji prvi čovjek kluba, Mensur Mušija, odlučio je da digne sidro i drugima prepusti upravljačku strukturu, što je za posljedicu imalo da se klub bori za ostanak u ligi, kako prošle, tako i ove sezone. Kakanjski klubovi su odigrali katastrofalnu polusezonu rezultatski gledano i nalaze se na začelju lige samo po 11 bodova.

Međutim, upravo Mladost i Rudar danas su u Doboju, kakanjskom naselju koje je prepoznatljivo širom BiH po Mladosti, odigrali gradski derbi. Rezultat je glasio 1:0 u korist Mladosti, a strijelac je bio Kulović.

Do sljedećeg derbija koji je na rasporedu u 30. kolu - Kakanj je crven. 

Atmosfera u Doboju bila je sjajna. Veliku podršku svojih navijača, popularnih Gusara i Green Firmovaca, imao je gostujući Rudar, a na tribine se vratila i Crvena legija, koja je bila jedna od najprimjerenijih navijačkih grupa u Premijer ligi naše zemlje. 

U Doboju se ponovo živi za Mladost. Osjetilo se to u zraku danima prije utakmice protiv Rudara, a danas je i potvrđeno. Tokom cijele utakmice Crvena legija je pružala veliku podršku svojim ljubimcima, a veliko slavlje uslijedilo je i nakon utakmice.

Oglasi

Kako je to izgledalo, možete pogledati u priloženom videozapisu. Zaista su u Doboju danas evocirane uspomene na neka ne tako davna i ljepša vremena kada je fudbal u pitanju.

Cilj Mladosti je povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine

Krajem oktobra 2023. godine, navijače Mladosti obradovala je vijest da je Mensur Mušija ponovo preuzeo upravljačka prava kluba, te postao glavni sponzor. 

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, cilj Mladosti je da prvo riješi infrastrukturu na stadionu (reflektori u prvom planu) kako bi se tu mogle igrati utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plan je da klub bude stabilan u Prvoj ligi FBiH i da se ne dovodi u situaciju da se bori za ostanak do kraja sezone, a onda se kroz nekoliko sezona pred nama ponovo napadne plasman u elitni rang takmičenja. 

Ostaje da vidimo šta će od svega toga biti ostvareno, no jasno je da, bez obzira na trenutno stanje na tabeli, za Mladost dolaze bolji dani. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Koja cevena legija,150 ljudi zena i djece.Jedan miloner i sta je jos da pisem ,ali novinar je to dobro umoto....
4 0
Convict
Sretno pozz iz Ze.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi