Vraća li se Hasić u bh. fudbal?

Pojavile se informacije

Vraća li se Hasić u bh. fudbal?

Esmer Oštraković

Šemsudin Hasić, nekadašnji predsjednik mostarskog Veleža, mogao bi se vratiti u bh. fudbal. Barem su takve nezvanične informacije, a u narednim danima bi mnogo toga moglo biti jasnije.

Šemsudin Hasić je nekoliko godina bio na čelu Upravnog odbora FK Velež, a nakon što je suspendovan od strane FSBiH podnio je ostavku na mjesto predsjednika Veleža i od tada je nestao sa bh. fudbalske scene. 

No, prema informacijama koje su se pojavile Hasić bi mogao da "uđe" u Mladost Doboj Kakanj  zajedno sa Mensurom Mušijom s kojima ga osim fudbalskih vežu i poslovne veze.

Jasno je svima da bi to bio jako zanimljiv tandem i da bi ekipa Mladosti onda itekako mogla imati zapaženu ulogu u Prvoj ligi FBiH, te da bi realan cilj u bliskoj budućnosti bio njihov povratak u Premijer ligu BiH.

Upravo Hasić je bio na kormilu ekipe Veleža iz Mostara kada su se Rođeni vratili u Premijer ligu i kada je počeo njihov "let" ka gornjem domu bh. fudbala. 

Oglasi

Kada je riječ o Mladosti iz Doboja kod Kaknja oni ne stoje baš dobro na tabeli u Prvoj ligi Federacije BiH, ali imaju vremena da sve to promjene, a tandem Mušija - Hasić, ukoliko se informacije pokažu tačnim, ako ništa drugo onda nudi optimizam.

Podsjetimo, na održanoj Skupštini FK Mladost Doboj Kakanj usvojena je Odluka o dodjeli upravljačkih prava Mušiji, čovjeku koji je zlatnim slovima upisan u historiju ovog kluba, ali kada je Savez odbio da izda licencu klubu za nastup u Premijer ligi na ljeto 2021. godine, bio je više nego razočaran. Odlučio je napustiti bh. fudbal i pravdu potražiti pred Sudom za sportsku arbitražu.

Nakon njegove žalbe CAS (Sud za sportsku arbitražu) naveo je da nije ovlašten za ovakve slučajeve, što je tada prvog čovjeka Mladosti još više razočaralo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo, da se Mladost trenutno nalazi na posljednjeplasiranom mjestu Prve lige Federacije, te da će po svemu sudeći do kraja sezone voditi grčevoitu borbu za ostanak.

Svakako da siguran dolazak Mušije, te eventualni Hasića, bi i u toj borbi mnogo značio ekipi iz Kaknja, koja ukoliko želi zadržati prvoligaški status, mora pojačati svoje redove u zimskom prelaznom roku.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Vrsti se u velez sefe! Rastjeraj ove kriminalce koji uništavaju klub i peru pare sa zoranom mamicem koji je doveo klafurica. Samo si ti udario na vicu i imao muda ali mediji su te uništili medju kojima i ovaj portal.
6 3
velez mo
ŽIV I ZDRAV NAM BIO,EL PREZIDENTE.TVOJ RAD I SVE DOBRO STO SI NAM DONIO,NIKAD NEMOZEMO ZABORAVITI.SVAKA SRECA TE PRATILA!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti