Rudar slavio protiv Gradine, Mladost napravila novi korak unazad i blizu je ispadanja
Foto: Adnan Rizvanović

Simm Bau bolji od Dobojlija

Rudar slavio protiv Gradine, Mladost napravila novi korak unazad i blizu je ispadanja

Eldar Ganibegović

U okviru 22. kola Prve lige FBiH zanimljive utakmice pratili smo u Kaknju i Kosovi. Rudar je s 3:0 bio bolji od Gradine, dok je Simm Bau rezultatom 4:2 savladao Mladost.

Prvi gol u Kaknju vidjeli smo u 23. minuti. Pogodio je Džafić. Oštraković u 28. minuti zaustavlja zicer domaćih, ali Hrustanović u 35. minuti pogađa za 2:0.

Sve je bilo gotovo u 82. minuti. Posao je završio Hubanić i Rudar je tako upisao vrijednu pobjedu u borbi za ostanak u ligi.

Drugi kakanjski klub, Mladost, ostaje zakovan za dno tabele. Simm Bau je danas slavio protiv tima iz naselja Doboj.

Mladost je u petoj minuti povela preko Bonića, da bi u 19. Stjepanović izjednačio. Potpuni preokret u 28. minuti, Resić je bio strijelac. Međutim, samo pet minuta kasnije, novi pogodak. Mladost se vraća u meč preko Brkića.

Gol odluke viđen je u 70. minuti. Za pobjedu domaćih pogodio je Vladić. Martinović je u 90. minuti postigao gol za 4:2 i zsamo potvrdio pobjedu Simm Baua. 

Oglasi

Mladost ostaje na dnu sa 14 bodova. Rudar sada ima 22 i pobjegao je na 13. mjesto. Gradina je sigurna na 10. mjestu s 30, dok Simm Bau s 33 boda skače na 4. mjesto.

Prva liga FBiH, 22. kolo:

Rudar - Gradina 3:0

FK Rudar Kakanj: Šehović, Goralija, Musić B., Hasanović, Džafić, Musić O., Handžić, Hubanić, Duraković, Hrustanović, Žerić.

OFK Gradina: Oštraković, Brkić, Kovčić, Andrić, Čamdžić, Forić, Hadrović, Delić, Imamović, Panjeta, Husović.

Simm Bau - Mladost 4:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

BFK Simm Bau: Iličić, Halilović, Purač, Ahmetbegović, Vazda, Harbaš, Resić, Martinović, Karišik, Stjepanović, Vladić.

FK Mladost DK: Mušija, Helja, Hadžić, Smolo, Sijamija, Brkić, Bečak, Piljug, Mehić, Jusić, Bonić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi