Rudar nakon lidera skalp skida i drugoplasiranom Bratstvu

Prva liga Federacije BiH

Rudar nakon lidera skalp skida i drugoplasiranom Bratstvu

Sjajan posao napravio je Rudar iz Kaknja u prošlom kolu kada je pobijedio Pod borićima u Bihaću lidera na prvoligaškoj tabeli, tim Jedinstva. 

Situacija na vhu dodatno se zakomplikovala trijumfom Bratstva iz Gračanice koje je lideru prišlo na svega bod zaostatka, ali koje će danas na noge upravo razigranom Rudaru. Igrači Milomira Odovića i drugoplasiranom timu žele skinuti skalp, te se tako eventualno bodovno izjednačiti sa liderom na tabeli.

Jedinstvo će loš dojam iz prošlog kola pokušati popraviti na gostovanju kod neugodnog Orašja, jednako kao i Sloboda koja će ranu nanesenu od uvijek neugodnog Branitelja liječiti kod slabašne Iskre na Jakliću.

Priključak za vrhom uhvatio je i GOŠK koji bi novom pobjedom, ovog puta nad posrnulim Podgrmečom stvari u vrhu dodatno zakomplikovao.

Branitelj je jedna od najboljih ekipa 1. Lige FBiH, a kontinuitet dobrih igara i rezultata mogao bi biti nastavljen i sutra protiv Radničkog iz Lukavca na domaćem terenu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gradina ima veliku priliku da se učvrsti u sredini tabele obzirom da joj gostuje tim sa dna – Mladost iz Doboj Kaknja, jednako kao i Igman za bijeg iz opasne zone pošto u Konjicu dočekuje otpisani Troglav.

Čapljina će teškom mukom osvojene bodove iz prošlog kola pokušati okruniti pozitivnim rezultatom u Banovićima gdje će biti gost Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.