Rudar Prijedor predstavio novog trenera: "Možemo u Premijer ligu"

Savić naslijedio Jankovića

Rudar Prijedor predstavio novog trenera: "Možemo u Premijer ligu"

U klupskim prostorijama FK Rudar Prijedor predstavio je novog trenera.

Po završetku sezone Prijedorčani su se razišli sa Igorom Jankovićem koji se u međuvremenu vratio u Borac, a na njegovo mjesto došao je Boris Savić.

Radi se o perspektivnom stručnjaku koji je sa 32 godine već uspješno vodio nekoliko klubova, a ovo mu je ujedno i povratak u Rudar Prijedor čiji je dres, podsjetimo, imao priliku nositi i kao igrač.

Svi u klubu, pa i Savić, uvjereni su da će Rudar Prijedor izboriti plasman u elitu.

"Presudile su ambicije. Klub je ozbiljan, ima želju da se plasira u Premijer ligu BiH i to je ono što me je privuklo. Za pet godina karijere već sam dvije ekipe uveo u viši rang, a nadam se da ću to isto uspjeti ostvariti i sa Rudarom. Tu su se stvari poklopile. Kao igrač sam godinu i pol dana proveo u Prijedoru i klub mi je ostao u dobrom sjećanju", kazao je novinarima Savić i dodao:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Ekipu prilično poznajem, radili su dobro, klub također napreduje svakim danom i očekujem da ćemo vrlo brzo pokazati da zaslužujemo Premijer ligu", poručio je Savić.

Podsjetimo, Savić je kroz dosadašnju trenersku karijeru vodio Jedinstvo iz Žeravice s kojim je osvojio titulu u Drugoj ligi RS, zatim je bio na klupi Zvijezde 09, a posljednji posao je imao u ekipi FK IMT Beograd. Ovaj tim je uveo u Prvu ligu Srbije (drugi stepen takmičenja).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti